top of page

KULTUR: Oh Land - Falkoner Salen 28. november 2015

Electro-popstjernen i konstant udvikling


Vi kender hende fra radioen, Voice-junior og toppen af poppen. Nanna Øland bedre kendt som Oh Land gav koncert til en fyldt Falkoner Sal den 28. november 2015.

Oh Lands evne til at underholde er eminent. Den smukke og bedårende pop-artist gav med sit voksende musik bagkatalog et show, der gik rent ind.


Selvom supporten trak en smule ud, et dårligt glas rødvin i et plastikglas kostede 55kr. og utålmodigheden blusse en smule, overstråler synet af Oh Land det hele. Med en lang elegant sort kjole med fjer-print, lagde hun passende ud med den første sang ”Machine” fra hendes seneste album ”Earth Sick”. Efterfølgende bliver publikum bjergtaget af de mange skønne melodier og den smukke og rene stemme fra Oh Land.


Sceneshowet var enkelt, alt malet lyserødt og store retro-lamper i baggrunden, der skiftede farve efter sangens stemning. Hovedfokuset var Oh Land, og ofte centreret på hendes selvkreerede ”elctro-pop-stand”, hvor hun kunne manipulere med lyde, og bl.a. ”loope” hendes stemme, og på den måde synge sit eget kor.

Hun er unik og ny tænkende, og fanger virkelig den moderne musikelsker med hendes livsbekræftende attitude. Hun spurgte endda, om vi i publikummet havde et godt bud på et drenge navn til hendes nyeste familiemedlem.


Efter hit på hit som ”Wolf and I” og ”Rainbow”, og et mættet publikum. Holdte hun den implicitte pause inden ekstranummeret. Og så kommer den overraskende korte Oh land, ind gennem publikum og giver et intimt nummer inden mellem publikum. Hvilket bragte de fleste sarte sjæle til tåre. Hvorefter hun kommer op på scenen igen og afslutter koncerten med et brag med stor-hittet ”White Nights” – og for det ikke skulle slutte endnu, gav hun os en gave i form af et ekstra-ekstra nummer ”Trailblazer”.


En unik og magisk oplevelse, stilren og fortryllende.

Jeg vil anbefale at høre elektro-popstjernen, når chancen opstår igen.


4/5 stjerner

bottom of page